Sacha Krinstinsky:
‘Peoples’ toont de gezichten van Nieuw Zuid

Op donderdag 22 februari opent de Antwerpse kunstenaar Sacha Krinstinsky (°1977) een gloednieuwe expo in onze buurt. Peoples’, zo heet de expo, verzamelt een heleboel kunstige portretten van mensen uit de buurt. 

“Ik hoop dat mijn werken veel gesprekken zullen opleveren. Dat mensen anders gaan kijken naar zichzelf en hun omgeving en dat ze hun eigen verhalen en dromen terugvinden in mijn werk.” 

Sacha Krinstinsky 

“Nieuw Zuid is een plaats die tot leven aan het komen is”, legt kunstenaar Sacha Krinstinsky uit. “Ik wilde een portretreeks maken over de mensen van de buurt om ze te verbinden en om de menselijkheid achter de architecturale gebouwen te tonen. Sommige mensen kende ik al, maar de meesten waren voor mij nog onbekenden. De nieuwe ontmoetingen zorgden voor nieuwe inspiratie. Tijdens de expo zullen de mensen die meewerkten voor de eerste keer samenkomen. Zo creëren mijn werken een ideaal ontmoetingsmoment.” 

 

Contrast vs. beweging 

De stijl van Krinstinsky is een mix van klassiek en hedendaags. Hij combineert acrylverf met oliepastels en werkt zowel op doek als op foto’s die hij afdrukt op tekenpapier. “In mijn werk zit steeds een contrast tussen rust en beweging,” legt hij uit. “De rust zit in het tafereel of in de persoon die ik portretteer, de beweging zit in mijn manier van schilderen en tekenen.”  

 

De vernissage vindt plaats op donderdag 22 februari om 17 uur in Nieuw Zuid Expo (Michel De Braeystraat 51b, Antwerpen). De expo loopt tot en met 14 maart 2024. 

Deze expo is afgelopen:

dagen
uur
minuten
seconden

Nieuw Zuid Expo

Expo Nieuw Zuid is een kleine exporuimte in de Michel De Braeystraat op Nieuw Zuid. In oktober 2022 opende de polyvalente zaal de deuren met een fototentoonstelling van Stig De Block. De ruimte kan afgehuurd worden voor exclusieve expo’s, maar ze doet ook dienst als ontmoetingsruimte voor persconferenties of lezingen.

Info

MICHEL DE BRAEYSTRAAT 51B
2000 ANTWERPEN
BELGIË

VRIJ – ZON, 12U – 18U

DE BEELDEN OP DEZE WEBSITE ZIJN LOUTER ILLUSTRATIEF EN NIET BINDEND. DE INFORMATIE OP DEZE WEBSITE IS GEEN AANBOD EN EVENMIN EEN UITNODIGING TOT AANKOOP. TRIPLE LIVING KAN IN GEEN GEVAL AANSPRAKELIJK GESTELD WORDEN VOOR DE INHOUD VAN HAAR WEBSITE. © TRIPLE LIVING