Het werk van Shigeru Ban in rampgebieden

Shigeru Ban is zich heel erg bewust van zijn sociale plicht als architect. Hij stond mee aan de wieg van het Voluntary Architects Network (VAN), een ngo die slachtoffers in rampgebieden een menswaardig onderkomen wil bieden. Sinds de jaren ’90 ontwerpt en bouwt hij tijdelijke shelters in noodgebieden. Met weinig geld en tijd boekt hij er resultaten die nauwelijks moeten onderdoen voor zijn bekendere grote projecten.

Al zijn projecten in rampgebieden kan je momenteel ontdekken in de expo ‘Het werk van Shigeru Ban in rampgebieden’. De expo loopt tot eind januari in de tijdelijke exhibitieruimte in de Michel de Braeystraat 51b op Nieuw Zuid, Antwerpen.

Momenteel is Ban aan de slag in en rond Oekraïne. Enerzijds bouwt hij met VAN vluchtelingenshelters in de omringende landen, en hij werkt ook actief mee aan de heropbouw van het land. Wil je zijn vrijwilligerswerk steunen?

Nieuw Zuid Expo

Expo Nieuw Zuid is een kleine exporuimte in de Michel De Braeystraat op Nieuw Zuid. In oktober 2022 opende de polyvalente zaal de deuren met een fototentoonstelling van Stig De Block. De ruimte kan afgehuurd worden voor exclusieve expo’s, maar ze doet ook dienst als ontmoetingsruimte voor persconferenties of lezingen.

Info

MICHEL DE BRAEYSTRAAT 51B
2000 ANTWERPEN
BELGIË

VRIJ – ZON, 12U – 18U

DE BEELDEN OP DEZE WEBSITE ZIJN LOUTER ILLUSTRATIEF EN NIET BINDEND. DE INFORMATIE OP DEZE WEBSITE IS GEEN AANBOD EN EVENMIN EEN UITNODIGING TOT AANKOOP. TRIPLE LIVING KAN IN GEEN GEVAL AANSPRAKELIJK GESTELD WORDEN VOOR DE INHOUD VAN HAAR WEBSITE. © TRIPLE LIVING